RESEPI SUP TULANG NOXXA - MEMANG UMPHHHHH !!! (tonton dlm HD lagi best) Sup tulang kalau nak bagi umphhh atas dapur gas pa...
RESEPI SUP TULANG NOXXA - MEMANG UMPHHHHH !!! (tonton dlm HD lagi best)
Sup tulang kalau nak bagi umphhh atas dapur gas paling kurang 1 jam setengah hingga ke 2 jam. Tapi sejak ada periuk noxxa buat sup tulang jadi cepat. 40 minit dah boleh dapat sup KAW KAW! Masak dalam periuk noxxa xpayah dah duk sibuk nak tambah air sbb kering macam atas dapur gas... biarkan je, air x kan hilang dlm periuk kedap ni. MMG BEST!
Kelebihan yang ada pada periuk noxxa adalah ia memasak dalam suhu tinggi disebabkan oleh tekanan dalam periuk yang tinggi. Kalau belajar fizik kat sekolah dulu, cikgu ada cakap bila tekanan tinggi, takat didih air pun jadi tinggi, kalau biasa 100C dah didih tapi bila dalam tekanan, dia naik lgi tinggi lebih dari 100C.
Sebab tu lebih banyak suhu digunakan dalam periuk tekanan, so masakan jadi lah cepat.
Lagi satu bestnya periuk tekanan noxxa ni, rasa kuah dan rempah meresap masuk dalam daging disebebkan faktor tekanan tadi. Tak caya cubalah sendiri... ramai dah ibu2 yg bekerja mahupun surirumah yang guna periuk ni. Mereka feedback mmg puas hati...
Apa taknya, masa memasak jadi cepat, xpyh penat berdiri kacau makanan atas dapur, xpayah berpanas depan api, dapur pun x bersepah, kerja mencuci barang dapur pun jadi kurang. Campak campak je bahan dalam periuk, tutup dan tekan button set masa, biarkan je sampai siap. Bila siap periuk tu panggil la.. dia bagi bungi teet teet teet.. haa.. masak dah tu maksudnya..
.
Cubalah masak sup tulang dengan periuk noxxa ni.Tengok video resepi ni dan cuba buat ye. Rasakan sendiri keseronokan memasak walaupun baru balik dari kerja. SERIOUSLY sangat enjoy.