
Demo Periuk Noxxa: Ketupat Segera @ Nasi Impit Noxxa
Masak ketupat atau nasi impit dengan dapur biasanya ambil masa sehingga 45-60 minit untuk dapatkan nasi yang padat.
Dengan pressure cooker noxxa, anda boleh jimat antara 10-25 minit berbanding cara biasa.
Tak perlu risau nak tambah air dalam periuk bila anda tinggalkan dapur, dengan fungsi high pressure, anda boleh serahkan 100% kepada periuk noxxa.
Cuma masukan beras, tambah air dan set fungsi high pressure 35 minit, tinggalkan dan buatlah kerja lain.
Hasilnya cepat & ketupat padat gebu. Selamat mencuba!
Terima kasih. Tgh2 mlm raya ni sgt bguna ada tips macam ni.khususnya utk saya yg masih amatur memasak ni 😀
BalasPadamAlhamdulillah sis, semoga bermanfaat. Enjoy noxxa ye :) Selamat hari raya
Padamassalamualaikum
BalasPadamsy ramadhan..sy masak nasi himpit segera guna periuk noxxa..guna kaedah 35minit dalam video diatas..tetapi hasilnya tidak menjadi la..masih lg lembik..nape yer?mintak tolong
Wasalam tuan... Kalau masih panas memang lembik. Cuba biarkan sehingga sejuk baru nasi impit jadi keras. :)
PadamSelamat mencuba lagi ye.
Sy da biarkan sejuk pon masih lagi lembik..berbeza apabila sy gune teknik biase..
BalasPadamLast2 yg nasi himpit yg lembik yg masak guna periuk tu sy masukkan dalam periuk biasa baru la masak keras dan padat..
Rasa2 ada masalah kot periuk noxxa tu..mmm
air takat mana untuk 30 biji atau agak2 tenggelam...
BalasPadammcm mane nk masak ketupat nasi daun kelapa dgn periuk noxxa?
BalasPadam