Archive Pages Design$type=blogging$meta=hide

.

Resepi Mushroom Soup Homemade Dengan Periuk Noxxa

Resepi periuk Noxxa kali ni KN study dari Youtube channel minah salleh, tak ingat apa namanya. Cara penyediaan yang ditunjukan sangat m...

Resepi Mushroom Soup Homemade Dengan Periuk Noxxa

Resepi periuk Noxxa kali ni KN study dari Youtube channel minah salleh, tak ingat apa namanya. Cara penyediaan yang ditunjukan sangat mudah dan KN yakin mudah juga untuk sis semua fahami. Sukatan dalam list hari ini adalah anggaran untuk 3-4 orang makan.

Kita dah familiar dengan sup cendawan atau orang puteh mushroom soup yang tersedia dalam tin, contohnya jenama Campbell. Lepas belajar dan buat sendiri, baru perasan sebenarnya dalam tin tu tak la mables sangat.. (ceh.. perasan kah daku..) 

AN tu bukan jenis suka hirup makanan berkuah termasuk sup cendawan. Tapi bila KN buat resepi ni, tengok dia boleh sapu licin... katanya sedap. Dulu sebelum ada periuk Noxxa KN tak la rajin sangat nak buat resepi pelik-pelik (mushroom soup salah satunya).

Lepas ada periuk tekanan Noxxa memang berkobar kobar. Tambahan pula En Abang memang support dan dia bantu buat blog & video, lagi lah berapi api rasanya. Ok lah panjang pula kelainnya.. jom mulakan dengan bahan bahan nak buat resepi mushroom soup homemade Noxxa ni. Silakan...


Jom Share & Like kami di Facebook, sekejap je...
:::::
Share dengan rakan | Like kami di Facebook

Bahan Bahan

Bawang merah 1 biji -dihiris (untuk dikisar)
Cendawan butang putih - dihiris (untuk dikisar)
Cendawan butang kelabu (brown mushroom) - dihiris dadu/kasar
Mentega 5 sudu
Garam secukup rasa
Tepung gandum (untuk memekatkan sup *jika perlu)
Susu segar 2 cawan
Secubit serbuk black pepper / lada hitam
Kiub ayam 1 ketul
Air putih 1 cawan



Cara Penyediaan
resepi sup cendawan sedap
Campuran cendawan butang putih, bawang, stok ayam sedia untuk dikisar.

resepi mushroom soup sedap
Selepas dikisar

sup cendawan ala pizza hut
Selepas dicampur susu dan larutan tepung gandum

resepi periuk noxxa sup cendawan mushroom soup
Cendawan butang cincang dicampurkan
  1. Set periuk Noxxa kepada fungsi STIR FRY. Masukan mentega dan tumis bersama bawang merah, cendawan putih selama 4 minit.
  2. Kemudian masukan serbuk black pepper, kiub ayam dan 1 cawan air. Gaul rata semua bahan.
  3. OFF periuk Noxxa. Keluarkan campuran tadi dan masukan kedalam pengisar/blender. Tunggu sehingga suhu campuran cendawan putih tadi sejuk sedikit dan selamat dikisar bersama blender anda.
  4. Kisar sehingga halus.
  5. Mulakan semula fungsi STIR FRY pada periuk Noxxa, masukan campuran cendawan yang telah dikisar ke dalam inner pot.
  6. Masukan 2 cawan susu segar bersama hirisan brown mushroom, gaul sehingga sebati.
  7. Adjust kepekatan sup cendawan dengan menambah sedikit demi sedikit tepung gandum yang dilarutkan dengan air sejuk. Setelah kepekatan sup anda sesuai, tambah sedikit garam secukup rasa.
  8. Didihkan sehingga permukaan sup cendawan kelihatan likat & kilat. Kemudian mushroom soup homemade anda sedia dihidang. Taburkan sedikit daun parsley (jika ada)
Mushroom soup homemade ni sesuai dimakan begitu sahaja atau dimakan bersama garlic bread. Kalau takda makan je dengan roti apa apa pun, dalam gambar tu KN makan bersama potatoe bread. Ok la boleh makan tapi rasanya kurang sesuai sebab rasa roti yang terlalu manis tak ngam dengan rasa cendawan.

Mungkin untuk orang yang demam yang seram sejuk badannya, sesuai disuapkan sup ini. Black pepper akan membantu menghangatkan badan & menggalakan badan berpeluh. Susu dan cendawan pula berikan protein dan nutrien lain sebagai tenaga untuk membantu badan untuk sembuh.

Baiklah, KN beransur dulu, sila cuba buat resepi mushroom soup homemade Noxxa ni ye. Selamat mencuba :)


harga promosi diskaun periuk noxxa
DAPATKAN PERIUK NOXXA
DISKAUN + FREE GIFT + FREE DELIVERY

Tawaran khas untuk ibu berkerjaya dan surirumah. Dapatkan harga istimewa anda sekarang

P/S: Limited Time Offer Selagi Stok Masih Ada




10 Resepi Periuk Noxxa Terbaru Untuk Dicuba


Apa Yang Anda Pilih Seterusnya?
kelebihan periuk noxxa pressure cooker
ciri ciri periuk noxxa pressure cooker
cara guna periuk noxxa pressure cooker
harga tempahan periuk noxxa pressure cooker
soalan periuk noxxa pressure cooker

COMMENTS

Name

aglio olio air fryer xl ayam panggang ayam penyet ayam telur masin bawa bekal makanan bil api periuk noxxa bil elektrik periuk noxxa bubur ayam bubur pedas buku resepi buku resepi noxxa cara buat popcorn cara guna periuk noxxa cara jimat wang cara membuat popcorn daging black pepper daging masak lada hitam fungsi delay timer Gadget garrett popcorn how to make popcorn ikan kembung ikan masak kicap ikan sardin iron philips iron tekanan philips kek kek marble ketam masak cili ketupat segera kos periuk noxxa laksa utara lokasi kedai amway malaysia maggi kari masak 3 rasa masak black pepper masak nasi beras masak tiga rasa mee segera mushroom soup homemade nandos nasi dagang nasi impit noxxa noxxa electric multifunction pressure cooker Noxxa Pressure Cooker noxxa pressure cooker review paras air beras percuma periuk ajaib noxxa Periuk Noxxa periuk noxxa percuma periuk noxxa rosak periuk tekanan noxxa popcorn popcorn time potato wedges pressure cooker noxxa pulut kuning puri tomato rendang masak hijau repair periuk noxxa resepi resepi air fryer resepi ayam resepi ayam penyet resepi bubur resepi daging resepi ikan resepi ikan berlada resepi ikan sardin resepi ikan siakap resepi kek resepi kek marble resepi kentang resepi ketam resepi laksa resepi masak kicap resepi masak udang resepi masakan udang resepi mee resepi mushroom soup resepi nasi resepi nasi dagang noxxa Resepi Noxxa Resepi Periuk Noxxa resepi pizza resepi pop corn resepi popcorn resepi pulut resepi pulut kuning resepi rendang resepi rendang ayam resepi sos resepi spaghetti resepi sup resepi tauhu resepi tauhu berlauk resepi udang resepi western seafood aglio olio setting periuk noxxa siakap tiga rasa Soalan Noxxa sos peri peri spaghetti blackpepper spaghetti carbonara sup cendawan tauhu berlauk Tips tomato tomato puree wedges kentang
false
ltr
item
Resepi Periuk Noxxa: Resepi Mushroom Soup Homemade Dengan Periuk Noxxa
Resepi Mushroom Soup Homemade Dengan Periuk Noxxa
http://1.bp.blogspot.com/-RWZISpCv2NI/VhFgUl-aapI/AAAAAAAAAW8/1dbfMFswa8I/s640/IMG_0652.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-RWZISpCv2NI/VhFgUl-aapI/AAAAAAAAAW8/1dbfMFswa8I/s72-c/IMG_0652.JPG
Resepi Periuk Noxxa
http://periuknoxxa.blogspot.com/2015/10/resepi-mushroom-soup-homemade-periuk-noxxa.html
http://periuknoxxa.blogspot.com/
http://periuknoxxa.blogspot.com/
http://periuknoxxa.blogspot.com/2015/10/resepi-mushroom-soup-homemade-periuk-noxxa.html
true
4088582426114235242
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago